Влияние сильных электролитов на реологические свойства водных суспензий Na-бентонита - Хилько, С.Л.; Титов, Е.В.; Третинник, В.Ю. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2008)
Выявлены особенности протекания процесса коагуляционного разжижения в суспензиях (Na-бентонитвода) при добавлении сильных электролитов 1–1. Установлено, что количественные закономерности этого процесса определяются концентрационными факторами и природой катиона. Виявлено особливості перебігу процесу коаґуляційного розрідження в
суспензіях (Nа-бентонітвода) при додаванні сильних електролітів 1–1.
Встановлено, що кількісні закономірності цього процесу визначаються
концентраційними факторами та природою катіону. The peculiarities of the coagulatory-liquefaction process running in suspensions
(Na-bentonitewater) are revealed for the case of strong-electrolytes’
adding. As established, the quantitative regularities of this process are governed
by concentration factors and cation nature.