Влияние неэлектролитов на динамику адсорбции солей гуминовых кислот на границе раздела водный раствор–воздух - Хилько, С.Л.; Файнерман, В.Б.; Плевако, А.И.; Жолоб, С.А. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2008)
Динамика адсорбции полимерных ПАВ на основе Na-солей гуминовых
кислот из водных растворов неэлектролитов на границе жидкость–газ определяется концентрацией и видом неэлектролита и может быть связана с
объемными эффектами в таких растворах. Динаміка адсорбції полімерних ПАР на основі Na-солей гумінових кислот
з водних розчинів неелектролітів на межі поділу рідина–газ визначається
концентрацією і видом неелектроліту та може бути пов’язаною з
об’ємним ефектом у таких розчинах. The dynamics of the adsorption of polymer surfactants based on Na-salts of
humic acids from aqueous non-electrolytes on the liquid–gas interface is governed
by the concentration and kind of non-electrolyte and can be concerned
with the volume effects in such solutions.