Z dziejów organizacji i struktury kościoła GreckoKatolickiego w Polsce po 1945 r - Dziwoki, J. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Розглянуто становище греко-католицької церкви у Польщі від закінчення Другої світової війни до сьогодні; визначені основні періоди та характерні особливості її розвитку; проаналізовано вплив політичних та ідеологічних чинників на становище уніатів у Польській державі; акцентована увага на ролі визначних діячів української греко-католицької церкви. Ключові слова: уніатська церква, українські греко-католики, Українська католицька церква, історія Польської держави. Рассмотрено положение греко-католической церкви в Польше от окончания Второй мировой войны до сегодня; определены основные периоды и характерные особенности ее развития; проанализировано влияние политических и идеологических факторов на положение униатов в Польском государстве; акцентировано внимание на роли выдающихся деятелей украинской греко- католической церкви. Ключевые слова: униатская церковь, украинские греко-католики, Украинская католическая церковь, история Польского государства.