Просвітницька діяльність Ісмаїла Муфтій-Заде - Корольова, Л.Й. (Культура народов Причерноморья, 2003)
У статті розповідається про просвітницьку діяльність видатного сина кримськотатарського народу Ісмаїла Муфтій-заде. Головна увага зосереджена на ролі цього діяча в функціонуванні Сімферопольської татарської вчительської школи. А статье речь идет о просветительской деятельности выдающегося сына крымскотатарского народа Исмаила Муфтий-заде. Главное внимание уделено роли этого деятеля в функционировании Симферопольской татар-ской учительской школы. This article is about famous son of Tatar’s people Ismail Muftiy-zade. The main part of this article is dedicated the role of this leades in the functioning of Simferopol Tatar teacher’s school.