Міжзонне вбирання нанокристалів сульфіду кадмію, синтезованих у розчині желатини - Шпак, А.П.; Покутній, С.І.; Уваров, В.М.; Покутній, М.С. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2009)
Розвинуто теорію міжзонного вбирання нанокристалів сульфіду кадмію
в умовах, коли поляризаційна взаємодія електрона та дірки з поверхнею нанокристала відіграє домінуючу роль. З порівняння теорії та експерименту визначено середні значення радіюсів a нанокристалів сульфіду кадмію, дисперґованих у желатиновій матриці A theory of the interband absorption of cadmium-sulphide nanocrystals is
developed under conditions when the polarization interaction of an electron
and a hole with the surface of a nanocrystal is important. A comparison
of the theory with the experiment is used to determine the average
radii a of cadmium-sulphide nanocrystals dispersed in a jelly matrix. Развита теория межзонного поглощения нанокристаллов сульфида кадмия в условиях, когда поляризационное взаимодействие электрона и
дырки с поверхностью нанокристалла играет существенную роль. Из
сравнения теории и эксперимента определены средние значения радиусов a нанокристаллов сульфида кадмия, диспергированных в желатиновой матрице.