A method for identifying the endocrine cells of the gastrointestinal tract on epoxy thin sections - Shepitko, V.I.; Shepitko, K.V.; Yeroshenko, G.A.; Bilash, S.M. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Запропонований нами спосіб використовується для виявлення та оцінки кількості, розмірів, локалізації
та ступеня враження ендокриноцитів в слизовій оболонкамиці шлунково-кишкового тракту при запальних
процесах. Спосіб ідентифікації ендокриноцитів на тотальних препаратах включає в себе методику ущільнення
тотального препарату в ЕПОН-812. Такий метод ущільнення, а потім імпрегнації солями срібла дає змогу
ідентифікувати, визначити гістотопографію, кількісний та якісний склад ендокриноцитів на тотальному
препараті в різних відділах шлунково-кишкового тракту та визначити ділянки для прицільного подальшого
гістохімічного та електрономікроскопічного дослідження. Предложенный нами метод может применяться для выявления и оценки количества, размеров,
локализации и степени поражения ендокриноцитив в слизистой оболочке желудочно-кишечного тракта
при воспалительных процессах. Данный способ идентификации ендокриноцитив на тотальных препаратах
включает в себя методику помещения тотального препарата в ЭПОН-812. Такой метод уплотнения, а затем
импрегнации солями серебра позволяет идентифицировать, определить гистотопографию, количественный
и качественный состав ендокриноцитив на тотальном препарате в различных отделах желудочно-кишечного
тракта и определить участки для прицельного дальнейшего гистохимического и електрономикроскопичного
исследования.