Влияние наноразмерных порошков металлов на свойства цеолитных катализаторов нефтепереработки - Величкина, Л.М.; Седой, В.С.; Восмериков, А.В. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2009)
Использование наноразмерных порошков металлов в качестве модифицирующих добавок к цеолитным катализаторам открывает новые перспективы в области нефтепереработки, в частности, в процессе облагораживания прямогонных бензиновых фракций нефти. Высокая каталитическая активность цеолитов, содержащих наночастицы цинка, платины и
меди, позволяет получать максимальное количество высококачественного продукта с наименьшими энергетическими затратами. Використання нанорозмірних порошків металів як модифікувальних домішок до цеолітних каталізаторів відкриває нові перспективи в області нафтоперероблення, зокрема, у процесі ушляхетнювання прямогонних бензинових фракцій нафти. Висока каталітична активність цеолітів, що містять наночастинки цинку, плятини й міді, дозволяє одержувати максимальну кількість високоякісного продукту з найменшими енергетичними витратами. The use of the metal nanopowders as efficient additives to zeolite catalysts
offers fresh opportunities in the field of oil refining, in particular, in the
course of ennobling of a straight-run gasoline oil fractions. The high catalytic
activity of zeolites containing zinc, platinum and copper nanoparticles
makes possible maximal production of high-quality products with the least
power consumption.