Зварювання аморфних матеріялів та нанесення аморфізованих покриттів за допомогою лазерного випромінення - Хаскін, В.Ю.; Никитенко, Ю.О.; Сіора, О.В.; Бернацький, А.В. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2009)
Досліджено процеси одержання нерознімних з’єднань з аморфних матеріялів у вигляді стрічок. Доведено можливість одержання зварного
з’єднання аморфних стрічок за допомогою лазерного випромінення зі збереженням аморфної структури. Розглянуто можливість формування аморфних і мікрокристалічних покриттів шляхом лазерного натоплення. Processes of fabrication of permanent joints of amorphous materials in the
form of ribbon are investigated. Possibility of fabrication of welded joint of
amorphous ribbons by means of laser radiation with preservation of amorphous
structure is proven. Possibility of formation of amorphous and microcrystalline
coatings using laser weld deposit is considered. Исследованы процессы получения неразъемных соединений из аморфных
материалов в виде лент. Доказана возможность получения сварного соединения аморфных лент с помощью лазерного излучения с сохранением
аморфной структуры. Рассмотрена возможность формирования аморфных и микрокристаллических покрытий лазерной наплавкой.