Формування національної мовної картини світу формами та засобами вираження етикету (на матеріалі української та англійської мов) - Форманова, С.В.; Кислицина, Н.М. (Культура народов Причерноморья, 2004)
У статті розглядається роль етикету у формуванні національної мовної картини світу. Дано характеристику основних культурно-ціннісних факторів які впливають на форми і засоби вираження етикету в українській і англійській мовах. The article deals with the role of etiquette in National Linguistic World Picture forming . There is presented the description of basic culturally valuable factors which influence the patterns/forms and means expressing etiquette in Ukrainian and English languages.