Джерела дослідження історії Степового Побужжя на зламі ІІ-І тис. до н.е. - Матвієнко, Л.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Висвітлена джерельна база дослідження Степового Побужжя на зламі ІІ-І тис. до н.е. Це, по-
перше – архівні матеріали, що містять звіти різноманітних археологічних експедицій; по-друге –
збірки матеріалів; по-третє – тексти священних книг і твори античних авторів. Значну увагу
приділено історії дослідження регіону. Изучена база источников Степного Побужья на рубеже II – I тыс. до н.э. Это, во-первых,
архивные материалы, которые содержат отчеты разнообразных археологических экспедиций;
во-вторых – сборники материалов; в-третьих – тексты священных книг и произведения
античных авторов. Значительное внимание уделено истории исследования региона. The given article is devoted to elimination of the base of sources in the of II – the beginning of I
century B.C. Firstly – the archive materials, which contain the reports of different archive expeditions;
secondly – the collections of materials; thirdly – the text of holly books and the works of ancient authors.
The considerable attention has given to the history of the region.