Документаційне забезпечення статистичних досліджень у земствах України (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.) - Макієнко, О.А. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Розглянуто питання організації документаційного забезпечення земських статистичних
досліджень у регіонах України в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Охарактеризовано
комплекси документації, які відображають основні етапи статистичних робіт земських
установ. Рассмотрено вопросы организации документационного обеспечения земских статистических
исследований в регионах Украины во второй половине ХІХ – начале ХХ ст. Охарактеризованы
комплексы документации, отражающие основные этапы статистических работ земских
учреждений. Questions of organization documental securing zemstvo’s statistical researchings in regions of
Ukraine in the second half of XIX – in beginning of XX c. examine in the article. Characterize complexes
of documentation those reflact principal stages of statistical works zemstvo’s institutions.