Архівні джерела з історії харківської міліції 1920-х років - Чернуха, О.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Проаналізовані та класифіковані архівні документи з історії харківської міліції, які
знаходяться у фондах Державного архіву Харківської області та Центрального державного
архіву вищих органів влади. На основі проведеного аналізу виділено кілька основних груп архівних
джерел, а саме документи вищих партійних та державних органів, міліцейські звіти, доповіді,
оперативно-інформаційні зведення, статистичні матеріали тощо. Проанализированы и классифицированы архивные документы по истории харьковской
милиции, находящиеся в фондах Государственного архива Харьковской области и Центрального
государственного архива высших органов власти. На основании проведенного анализа выделено
несколько основных групп архивных источников, а именно документы высших партийных и
государственных органов, милицейские отчеты, доклады, оперативно-информационные сводки,
статистические материалы и др. In given article is realized attempt to analyse and classify the archive documents on histories Kharkov
to militias, residing in funds of the State archive Kharkov oblast and Central state archive of the supreme
authorities. On the grounds of called on analysis, author to manage to select several main groups of the
archive sources, as follows documents high party and state organ, militia reports, operative-information
summeries, statistical material and others.