Державна податкова політика в промисловості та торгівлі в 1921-1925 рр. (на прикладі Петрограду-Ленінграду) - Орленко, О.М. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Проаналізовано державну податкову політику в промисловості і торгівлі в 1921-
1925 рр. на прикладі Петрограду-Ленінграду, зроблено висновок, що в зазначений період
історичного розвитку податки були ефективним засобом тиску на приватних
підприємців. Проанализирована государственная налоговая политика в промышленности и
торговле в 1921-1925 гг. на примере Петрограда-Ленинграда, сделан вывод, что в
данный период исторического развития налоги были эффективным средством
давления на частных предпринимателей. In the article the state tax policy in industry and trade in 1921-1925 years on an example of
Petrograd-Leningrad is analysed and is made a conclusion, that during the investigated period
the taxes were effective means of pressure upon private businessmen.