Діяльність єврейської самооборони в містечках Правобережної України у часи Української революції - Крічкер, О.Ю. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Проаналізовано витоки єврейської самооборони, діяльність її загонів у містечках
Правобережної України у 1917-1921 рр., причини їх ліквідації радянською владою. Вивчено
погромницькі дії в часи революційної анархії, їх наслідки для єврейського населення
містечок. Проанализированы истоки еврейской самообороны, деятельность её отрядов в
местечках Правобережной Украины в 1917-1921 гг., причины их ликвидации советской
властью. Изучены действия погромщиков во время революционной анархии, их
последствия для еврейского населения местечек. Origin of creation of Jewish self-defense, activity of its detachments in Right-bank Ukraine
shtetls in 1919-1921, reasons of its liquidation by the Soviet power are analyzed. Pogroms
during the revolutionary anarchy, their consequences for the Jewish population of shtetls are
researched