Влияние адаптогенного комплекса на состояние неспецифической резистентности организма при ортодонтическом перемещении зубов на фоне экспериментального зоба - Колесник, К.А.; Деньга, О.В.; Макаренко, О.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
На моделі ортодонтичного переміщення зубів при експериментальному зобі, відтвореною на 30 щурах лінії Вістар, було показано, що поетапне введення комплексу препаратів (йодид калію, ехінацея композитум С, Терафлекс), попереджало розвиток запальних реакцій, підвищувало антиоксидантний захист і неспецифічну резистентність організму. To model of orthodontic moving of a teeth at the experimental craw, line Vistar reproduced on 30 rats, it has been shown, that stage-by-stage introduction of a complex of preparations (potassium iodide, echіnacea compositum С, Тeraflex), warned development of inflammatory reactions, raised antioxigene protection and not specific resistency of an organism.