Особенности процессов протеолиза у больных с циррозом печени, пользующихся съемными пластиночными протезами - Жадько, С.И.; Лавровская, О.М.; Марченко, Н.В.; Овчаренко, Е.Н.; Миронова, И.В.; Шишова, Е.В.; Крылова, Е.А.; Придатко, И.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У хворих цирозом печінки користування знімними пластинковими протезами з акрилових
пластмасведе до різних порушень у формуванні протеолітичного потенціалу крові і супроводжується
істотним дисбалансом в протеолітичної системі,а так само порушується імунна регуляція фібринолізу,
знижується фагоцитарна і метаболічна активність нейтрофілів, рівень фібронектину. Використання
розробленої нами технології вакуумного насичення протезу тимогеномведе до нормалізації
ферментативного та імунногодисбалансу після проведеного ортопедичного лікування у хворих з цирозом
печінки. In patients with cirrhosis of the liver, the use of removable prostheses of acrylic plastic, leads to numerous
violations in the formation of proteolytic capacity of the blood and is accompanied by a significant imbalance in
the conformational system, as well as violated the immune regulation of fibrinolysis, reduced metabolic activity
of neutrophils. Use of the developed technology of vacuum saturation of the prosthesis thymogene lead to the
normalization of the enzymatic and immune imbalance after the orthopedic treatment of patients with cirrhosis
of the liver.