Оцінка якості деяких квадратурних формул обчислення інтегралів від швидкоосцилюючих функцій - Луц, Л.В. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
Отримані оцінки повної абсолютної похибки деяких оптимальних за точністю та близьких до них
квадратурних формул обчислення інтегралів від швидкоосцилюючих функцій, які дозволяють дати
гарантовану оцінку якості наближеного розв’язку задачі інтегрування на певному класі функцій. The complete absolute error estimates of the certain optimal with respect to accuracy quadrature formulas for
computation of integrals of quick-oscillating functions are obtained. This results make in possible for
guaranteed quality estimation of integration in the function classes being considered problem approximate
solution.