Оценка степени активности течения хронического верхушечного периодонтита с использованием комплексного апикального индекса - Дегтярёва, Л.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У роботі представлені нові індекси для оцінки інтенсивності ураження і ступеня активності перебігу
хронічного верхівкового періодонтиту (ХВП) - комплексний апікальний індекс (КАІ) і показник активності
хронічного верхівкового періодонтиту (АП), які дозволяють виділяти групи з різним ступенем АП з метою
диференційованого підходу до лікування. The article presents new indexes to evaluate the intensity of damage and the degree of activity of chronic
apical periodontitis (САP) - complex apical index (CAI) and the index of activity of chronic apical periodontitis
(AP), which allow revealing groups with varying degrees of AP with the aim of differentiative approach to the
treatment.