Эффективность применения "модифицированного" протокола в лечении пациенток с риском развития синдрома слабого ответа яичников - Питько, В.А.; Логинова, О.А.; Ткачёв, А.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Проведене нами колірне допплерівське картирування у пацієнток – кандидаток на проведення лікування безпліддя методами допоміжних репродуктивних технологій – дозволило нам виділити групу жінок з високою вірогідністю ризику розвитку синдрому слабкої відповіді яєчників на стимуляцію препаратами, що містять фолікулостимулюючий гормон. По відношенню до них було застосовано розроблений нами «модифікований» протокол, результатами його застосування став перехід афолікулярного типу будови яєчників в фолікулярний, зниження індексів судинного опору (за даними колірного допплерівського картирування) та, в кінцевому рахунку, отримання ембріонів високої якості – А класу (90,4%), достатньої їх кількості для проведення повноцінних ембріотрансферів. We have performed the color Doppler mapping in candidates for treatment of infertility by methods of assisted reproductive technology. This analysis has allowed us to identify th group of women with a high probability of developing the syndrome of weak ovarian response to stimulation by preparations containing a follicle-stimulating hormone. For these patients we have applied a “modified” protocol that we have developed. This has resulted into transformation of the afollicular type of the ovary structure into the follicular type, reducing the vascular resistance index (given by color Doppler mapping) and eventually into the high quality of embryos, that of A class (90,4%), their quantity being sufficient for performing full-fledged embryotransfers.