Роль специального опросника в оценке репродуктивного здоровья служащих - Фролов, С.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Проведено анкетування 160 респондентів у віці від 22 до 47 років по спеціальному опитувачу. Виявлено осіб з чинниками ризику порушень репродуктивної функції – 10,0% з дефіцитом та 10,0% з надмірною масою тіла, осіб з раннім (10,0%) та пізнім менархе (5,0%), з коротким циклом (15,0%) та олігоменореєю (5,0%); з найближчими (15,0%), віддаленими (40,0%) і нестійкими репродуктивними планами (5,0%). 35 жінок не мають дітей, оскільки не мають повноцінних сімейних відношень. A poll survey of 160 respondents aged 22 to 47 years has been made with use of a special questionnaire. Individuals with risk factors for reproductive disorders have been identified: emaciated and overweight individuals (10,0%), those with early menarche (10,0%) and late menarche (5,0%), with a short cycle (15,0%) and oligomenorrhea (5,0%), with the closest (15,0%) and distant (40,0%) and unstable reproductive plans (5,0%). 35,0% of women do not have children since they don possess full-family relationships.