Современные аспекты терапии лейкоплакии шейки матки - Таран, О.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У статті розглядаються результати дослідження терапевтичної дії діодного лазера «Ліка-хірург» при лейкоплакії шийки матки. Результати роботи свідчать про високу ефективність лікування (вкорочення термінів загоєння, запобігання утворення рубцевих змін) при мінімальній кількості побічних ефектів. Даний метод є досить радикальним, але в той же час щадним, із збереженням анатомо-функціональної повноцінності шийки матки. In the article, the results of application of diode laser «Lika-surgeon» for treatment of cervical leukoplakia are presented. The results show high efficacy of treatment (healing time reduction, prevention of scars) with minimal side effects. This method is radical enough and at the same time sparing; it preserves the anatomical and functional cervical structure.