Іnfluence of excessive body mass on formation of systemic proinflammatory cytokine potential in patients with purulent-destructive forms of chronic nonspecific pulmonary diseases - Mindrul, M.A. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У хворих гнійно-деструктивними формами ХНЗЛ вивчений системний рівень провоспалительных
цитокинов IL-6 і TNF- α і встановлено, що постійною лабораторною ознакою плину цієї групи захворювань
в осіб чоловічої статі є їхнє підвищення в сироватці крові. Плин гнійно-деструктивних форм ХНЗЛ при
ожирінні характеризується глибоким порушенням цитокинового гомеостазу - підвищення в порівнянні з
подібними хворими з нормальним індексом маси тіла рівня IL-6 і TNF- α. Включення в комплексну терапію
гнійно-деструктивних форм ХНЗЛ в осіб чоловічої статі з ожирінням курсу акарбозы (глюкобай) впливає
на системний дисбаланс цитокинового гомеостазу - знижує рівень провоспалительных цитокинов IL-6 і
TNF- α. У больных гнойно-деструктивными формами ХНЗЛ изучен системный уровень провоспалительных
цитокинов IL-6 и TNF-α и установлено, что постоянным лабораторным признаком течения этой группы
заболеваний у лиц мужского пола является их повышение в сыворотке крови. Течение гнойно-
деструктивных форм ХНЗЛ при ожирении характеризуется глубоким нарушением цитокинового гомеостаза
– повышение в сравнении с подобными больными с нормальным индексом массы тела уровня IL-6 и
TNF-α. Включение в комплексную терапию гнойно-деструктивных форм ХНЗЛ у лиц мужского пола с
ожирением курса акарбозы (глюкобай) оказывает модулирующее влияние на системный дисбаланс
цитокинового гомеостаза – снижает уровень провоспалительных цитокинов IL-6 и TNF-α.