Половое развитие городских и сельских девушек-подростков - Попова-Петросян, Е.В.; Довгань, А.А.; Широкова, А.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У статті представлена порівняльна характеристика фізичного, статевого розвитку і стан репродуктивного здоров’я у дівчаток-підлітків з різних областей України. В ході дослідження виявлені відмінності у фізичному розвитку, темпах і термінах статевого дозрівання, стані репродуктивного здоров’я міських і сільських дівчаток-підлітків залежно від впливу комплексу чинників зовнішнього середовища. In the article comparative description of physical, sexual development and state of reproductive health are presented for girls-teenagers from the different areas of Ukraine. During research distinctions are educed in physical development, rates and terms of pubescence, state of reproductive health of municipal and rural girls-teenagers depending on influence of complex of factors of environment.