Клинические и лабораторные особенности случая атаксии - телеангиэктазии - Прилуцкий, А.С.; Прилуцкая, И.А.; Ткаченко, К.Е.; Кит, А.М. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Описаний випадок атаксії-телеангіектазії (A-T) у хлопчика 4-х років мав досить типовий перебіг.
Поряд з такими характерними проявами як мозочкова атаксія та телеангіектазії склер мали місце досить
виражені зміни в імунному статусі. Проте, замість типової злоякісної пухлинної патології мала місце
доброякісна пухлина – гемангіома калитки. The described case of ataxia-teleangiectasia (A-T) in a boy of 4 years old had a fairly typical course.
Аlong with typical manifestations as cerebellar ataxia and ocular teleangiectasia there were quite marked
changes in immune status. However, instead of the typical malignant tumor pathology there was benign tumor
- scrotal hemangioma.