Оценка стоматологического статуса детей, проживающих в различных геохимических районах Крыма - Бабушкина, Н.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У статті наведені результати стоматологічного обстеження дітей, які постійно проживають у м.Севастополь, м. Красноперекопськ де спостерігаєтся високий рівень забруднення наволишнього середовища. У них виявлено високу поширеність та інтенсивність карієсу постійних зубів, середній рівень поширеності та інтенсивності захворювань тканин пародонту. Article presents the results of dental examination of children, which permanently living in Sevastopol and Krasnoperekopsk, where high level of environmental pollution conditions may be observed. These children showed high rates of caries prevalence and activity, medium rates of periodontal diseases prevalence and activity.