Клиническая оценка осложнений в ортопедической стоматологии при протезировании несъемными конструкциями - Северинова, С.К.; Жиров, А.И.; Жирова, В.Г.; Шаблий, В.Ф. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У статті представлені результати вивчення поширеності дефектів твердих тканин зубів за статистичною звітністю МОЗ АРК за 2010–2012 рр. і даними власних клінічних обстежень пацієнтів. Виявлені найбільш характерні клінічні ускладнення, що виникли при протезуванні різними видами коронок, у віддалені строки спостереження. Кількість ускладнень обумовлює необхідність застосування сучасних конструкцій зубних протезів і способів профілактики. The article presents an analysis of defect prevalence in the teeth hard tissues, on statistical accounts of MPH ARC for 2010-2012 and the data of patients’ personal clinical examinations. We have revealed the most typical clinical complications arising at prosthetics of different kinds of crowns, at remote terms of observation. The quantity of complications makes it necessary to apply modern constructions of dental prosthesis and methods of prophylaxis.