Влияние ингибитора альфа-глюкозидазы на динамику IL-1β у больных псориазом и ожирением - Аль Касем Амин (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Досліджувався вплив системної терапії ожиріння на регуляцію мононуклеарными лейкоцитами (лептин-індукованими) хворих псоріазом з ожирінням синтезу IL-1β кератиноцитами здорових донорів в експерименті in vitro. Встановлено, що під впливом курсу лікування акарбозой статистично вірогідно знижується лейкоцито-опосередкована активація синтезу кератиноцитами провоспалительного цитокина IL-1β. We have investigated the effect of systemic therapy of obesity on regulation of cytokine IL-1β synthesis in psoriasis patients produced by healthy donors’ keratinocytes through mononuclear leukocytes (leptin-induced) in vitro. It has been shown that the treatment course with use of acarbose results in a statistically significant reduction or suppression of leucocyte-mediated activation of proinflammatory IL-1β synthesis.