Оптимизация показаний и противопоказаний к назначению узкополосной ультрафиолет В (311 нм) терапии у больных псориазом - Бабанин, В.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Для оптимізації показань і протипоказань до призначення вузькосмугової ультрафіолет В (311 нм) терапії вивчені анамнестичні та клінічні дані 96 хворих на псоріаз. На підставі проведеного аналізу з’ясовано, що при призначенні вузькосмугової ультрафіолет В (311 нм) терапії у хворих на псоріаз раціонально використовувати протокол з визначенням мінімально еритемної дози. Оптимальними критеріями до призначення NB-UVB (311 нм) терапії є стаціонарно стабільна стадія псоріазу з індексом PASI більше 10 балів і III, IV тип фоточутливості шкіри по Фітцпатріку. Optimization of indications and contraindications to the use of narrow-band ultraviolet B (311 nm) therapy has been studied on the ground of the history and clinical data of 96 patients with psoriasis. The analysis has shown that on prescription of the narrow-band ultraviolet B (311 nm) therapy in patients with psoriasis the protocol with definition of the minimum erythema dose should be used. The optimal criteria for prescription of NB-UVB (311 nm) therapy are permanently stable stage of psoriasis with PASI score above 10 points and III or IV type of Fitzpatrick skin photosensitivity.