Использование шампуня-геля для душа тербинакод в комплексной антимикотической терапии - Притуло, О.А.; Прохоров, Д.В.; Равлюк, Д.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Діагностика й лікування микотической інфекції залишаються однієї з актуальних проблем у сучасній дерматології. На вітчизняному фармрынке з’явився новий засіб - шампунь-гель для душу Тербинакод (основна діюча речовина - 1% тербинафин, виробник - НПО «Фитобиотехнологии». Під нашим спостереженням перебувало 50 хворих (чоловіків - 32, жінок - 18), у віці від 10 до 48 років з різними формами грибкових захворювань. Як засіб особистої гігієни пацієнти використовували шампунь-гель для душу Тербинакод, що наносили на вологу шкіру голови й тіла, легенями рухами, що масажують, спінювали й змивали водою, тривалість застосування - три рази в тиждень. Тривалість лікування 3-6 тижнів. Переносимость лікування була гарною. Побічних ефектів не спостерігалося в жодного з 50 хворих. У процесі лікування спостерігався регрес клінічних ознак і суб’єктивних відчуттів. Таким чином, дерматологічний шампунь-гель для душу Тербинакод може бути рекомендований як компонент комплексного лікування грибкових захворювань. Diagnosis and treatment of mycotic infections remains one of the important problems in modern dermatology. In the domestic pharmaceutical market, a new tool – shampoo-shower gel Terbinakod (the main active ingredient is 1%-terbinafine (manufactured by the science and production association «FitoBioTechnologies»). We observed 50 patients (32men and 18women), aged 10 to 48 years, with various forms of fungal diseases. As a means of personal hygiene, the patients used the shampoo-shower gel Terbinakod, applying it to wet skin of the head and body, with gentle massage for foaming, and then rinsing it with water, three times a week. The treatment period was 3 to 6 weeks. Treatment tolerability was good. No side effects were observed in any of the 50 patients. During the treatment, there was regression of clinical signs and subjective sensations. Thus, the dermatological shower-shampoo gel Terbinakod can be recommended as a component of the complex treatment of fungal diseases.