Особенности сердечного ритма и электрокардиограммы у черноморских азовок (Phocaena phocaena) в норме, при вдыхании гипоксических смесей и кислорода - Богданова, Л.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Показано, що аритмія, характерна для азовок у нормі, під час вдихання гіпоксичних сумішей і
кисню зникає. Чим нижче відсоток кисню у суміші, що вдихається, тим більш виражене уповільнення
серцевого ритму. Виявлено позитивний вплив гіпоксичних сумішей на життєздатність азовок. It’s proved that arrhythmia that is typical of common porpoise, disappears at gas mixtures inhalation. The
lower oxygen content in inhaled mixtures the slower cardiac rate in common porpoises. Positive effect of
hypoxic mixtures on common porpoise’s vitality was revealed.