Показатели обмена глюкозы в эритроцитах при отдельных гематологических заболеваниях - Ёлкина, Н.М.; Казакова, В.В.; Коношенко, С.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Установлено, що за еритремії, апластичній анемії та залізодефіцитній анемії в еритроцитах
відбувається інтенсифікація гліколітичних реакцій, про що свідчить підвищення активності гексокінази
і вмісту метаболіту гліколізу – фосфоенолпірувату, а також АТФ. Найбільш значні зміни показників
обміну глюкози в еритроцитах зазначено за еритремії та апластичній анемії. It has been shown , that in the erythrocytes of patients with erythranemia, aplastic anemia and
irondeficiency anemia the glycolitic reactions are intensified. It is confirmed by rising of hexokinase activity
and phosphoenolpyruvate and ATФ contents. More considerable changes of glycose metabolism indexes in
erythrocytes are observed under erythraemia and aplastic anemia.