Синтез втор-бутилдодецен-2-оата, возможного аттрактанта представителей подсемейства Procridinae (Lepidoptera: Zygaenidae) - Ефетов, К.А.; Баевский, M.Ю.; Бекетов, А.А.; Паршкова, Е.В.; Поддубов, А.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Втор-бутилдодецен-2-оат був синтезований з лауринової кислоти та вторинного бутанолу. Очікується, що отримана речовина буде мати властивості статевого атрактанту для представників підродини Procridinae (Lepidoptera: Zygaenidae) та зможе бути використана для моніторингу чисельності популяцій у природі, а також для розробки біологічних методів боротьби з деякими видами-шкідниками, що належать до цієї групи. 2-butyl 2-dodecenoate has been synthesized from lauric acid and sec-butanol. The substance thus obtained is expected to be a sex attractant for species of the subfamily Procridinae (Lepidoptera: Zygaenidae).