Протипожежний захист населених пунктів Південної України в другій половині ХIХ ст. - Тараненко, С.П. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Вивчення досвіду протипожежної діяльності органів місцевого управління Південної
України другої половини ХІХ ст. сприятиме виявленню позитивних і негативних
аспектів роботи в галузі пожежної безпеки місцевого самоврядування та дасть змогу
сформулювати рекомендації щодо їх врахування у подальшому реформуванні пожежно-
рятувальної служби держави. Изучение опыта противопожарной работы органов местного управления Южной
Украины второй половины ХІХ в. способствует выявлению положительных и
отрицательных аспектов работы в отрасли пожарной безопасности местного
самоуправления и дает возможность сформулировать рекомендации относительно их
учета в дальнейшем реформировании пожарной службы страны. The study of experience of fire-prevention activity of organs of local government of South
Ukraine of the second half of ХІХ с. item will be instrumental in the exposure of positive and
negative aspects of work in industry of fire safety of local self-government and enable to
formulate recommendations in relation to their account in subsequent reformation of fire-rescue
service of the state.