Переселенські структури у державному апараті СРСР у 40-80-ті роки ХХ сторіччя (на прикладі заселення Криму) - Сеітова, Е.І. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Організація переселення в Радянському Союзі мала державне значення. У зв’язку з
цим існували структури, які керували та здійснювали переселенську політику влади. Їх
повноваження та обов’язки розширювались по мірі наростання важливості та
актуальності переселенського процесу для СРСР. Организация переселения в Советском Союзе имело государственное значение. В
связи с этим существовали структуры, которые руководили и осуществляли
переселенческую политику власти. Их полномочия и обязанности расширялись в меру
нарастания важности и актуальности переселенческого процесса для СССР. The organization of resettlement in the Soviet Union had governmental significance. In
connection with this, during various years different structures existed, which directed and
implemented the resettlement policy of the regime. Authorities and duties of these organizations
were broadened according to the increase of importance and urgency of the resettlement
processes for the USSR.