Володимир Яковець як представник сучасного мистецтва Черкащини - Спіркіна, О.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Розглянутий життєвий та творчий шлях відомого українського художника, нашого
сучасника, Володимира Яковця. Особливо підкреслено патріотизм митця, його любов
до рідного краю, небайдужість до сьогодення та багатогранність його творчості.
Автор звертає увагу на приналежність художника до сучасного мистецтва. Показана
неймовірна працьовитість і талант представника черкаської творчої інтелігенції. Рассмотрен жизненный и творческий путь известного украинского художника, нашего
современника, Владимира Яковца. Особенно подчеркнуто патриотизм мастера, его
любовь к родному краю, неравнодушие к настоящему и многогранность его творчества.
Автор обращает внимание на принадлежность художника к современному искусству.
Показано невероятное трудолюбие и талант представителя черкасской творческой
интеллигенции. It is devoted to the course of life and the career of the well-known Ukrainian artist, our
contemporary, Volodymyr Yakovets. Especially it is underlined the master’s patriotism, his love
to the native land, not indifference to the present and the many-sidedness of his creative works.
The author pays attention to the belonging of the artist to the contemporary art. It is shown the
unbelievable zeal and talent of the representative of the Cherkasy creative intelligentsia.