Описи фондів земських установ у державних архівах України: історія складання й інформаційне значення - Макієнко, О.А. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Розкрито умови та обставини створення описів фондів земських установ у
контексті вітчизняного архівного будівництва ХХ – початку ХХІ ст., визначено
інформаційні можливості архівних описів для вивчення історії, структури й складу
фондів земських установ у державних архівах України. Раскрыты условия и обстоятельства создания описей фондов земских учреждений
в контексте отечественного архивного строительства ХХ – начала ХХІ ст.,
определены информационные возможности архивных описей для изучения истории,
структуры и состава фондов земских учреждений в государственных архивах Украины. Conditions and circumstances of creating found inventories of zemstvo’s institutions discover
in the context of our own country archival construction of XX – beginning XXI c., determine
information resources of archival inventory for study history, structure and composition of
founds zemstvo’s institutions in state archives of Ukraine.