Історія дослідження епонімного календаря Ольвії ІV – І ст. до н. е. - Ніколаєв, М.І. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Розглянуто історію досліджень видатного лапідарного пам’ятника античної доби з
Північного Причорномор’я – каталогу громадян (ІosPE І
2 201), який визнаний у останні
десятиріччя епонімним календарем Ольвії ІV – І ст. до н.е. Рассмотрена история исследований выдающегося лапидарного памятника
античного времени из Северного Причерноморья – каталога граждан (ІosPE І
2 201),
который признан в последние десятилетия епонимным календарем Ольвии IV– I вв. до н.э. In the article the history of scientific research of outstanding lapidary ancient memorial from
the Northern region of the Black Sea is considered – the catalogue of citizens
(ІosPE І
2 201),which is lately recognized as eponymous calendar of Olbia of the IV – I centuries BC.