Akta oddziału ii sztabu Głównego Wojska polskiego jako źródło do poznania dziejów sowieckiej Ukrainy z lat 1921-1939 - Smoliński, A. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Ризький мир 1921 р. став формальним актом закінчення війни між Польщею та
Радянською Росією. Однак, на зміну збройному протистоянню прийшло суперництво
ідеологічне. Польща розглядалася московськими правителями як класовий ворог. У
свою чергу Друга Річ Посполита зіткнулася з низкою труднощів, характерних для
відновленої держави. Рижский мир 1921 г. стал формальным актом окончания войны между Польшей и
Советской Россией. Однако, на смену вооруженному противостоянию пришло
идеологическое соперничество. Польша рассматривалась московскими правителями
как классовый враг. В свою очередь Вторая Речь Посполитая столкнулась с рядом
трудностей, характерных для возрожденного государства. The Peace of Riga in 1921, also known as the Treaty of Riga, was the formal act ended the
Polish-Soviet War. However, ideological rivalry came in the stead of armed confrontation.
Poland was considered by Moscow authorities as a class enemy. In turn, Second Polish
Republic was faced with a number of difficulties typical to the restored state.