Суспільно-політичне становище Ірану на зламі ХVІІІ-ХІХ ст. - Ашурков, Т.Т. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Охарактеризовано державний лад, внутрішню політику, армію та зовнішньополітичні
зв’язки Ірану в період від приходу до влади Ага Моахммед-шаха Каджара до початку
першої російсько-іранської війни. Охарактеризовано государственный строй, внутренняя политика, армия и
внешние сношения Ирана в период от воцарения Ага Мохаммед-шаха Каджара до
начала первой русско-иранской войны. The article contains a brief description of political system, domestic policies, armed forces
and foreign affairs of Iran during the period from the Agha Muhammad Khan Qajar till the
beginning of the first Russo-Persian war.