"Українське питання" у політичній діяльності Р. Дмовського у роки Першої світової війни (1914-1918 рр.) - Зелінський, М.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Розглянуто діяльності лідера польських націонал-демократів Р. Дмовського у
1914-1918 рр. Основну увагу приділено ролі Р. Дмовського в процесі формування східних
кордонів Польщі. Досліджено позицію лідера ендеків щодо українсько-польського
конфлікту в Східній Галичині. Проаналізовано політичні погляди Р. Дмовського та його
бачення перспектив вирішення українського питання. Рассмотрена деятельность лидера польских национал-демократов Р. Дмовского в
1914-1918 гг Основное внимание уделено роли Р. Дмовского в процессе формирования
восточных границ Польши. Исследована позиция лидера эндеков по украинско-польскому
конфликту в Восточной Галиции. Проанализированы политические воззрения Р. Дмовского
и его видение перспектив решения украинского вопроса. Considered the leader of the Polish National Democrats in Roman Dmowski of 1914-1918.
Special attention is paid to the role of R. Dmowski in the process of Poland’s eastern border.
Studied leadership endekiv on Ukrainian-Polish conflict in Eastern Galicia. Analyzed the political
views of R. Dmowski and his vision for resolving the Ukrainian question.