Закарпатці у боротьбі за незалежну Україну (40-і рр. ХХ ст.) - Кухарчук, О.С. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Розглянуто історію боротьби за незалежну українську державу на Закарпатті у
1940-х роках. Проаналізовано форми і методи боротьби, роль ОУН у її організації.
Використано мемуарні джерела для характеристики особового складу підпільних
організацій краю. Рассмотрена история борьбы за независимое украинское государство на Закарпатье в
1940-х годах. Проанализированы формы и методы борьбы, роль ОУН в ее организации.
Использованы мемуарные источники для характеристики личного состава подпольных
организаций края. The history of the struggle for an independent Ukrainian state in Transcarpathia in 1940.
Analysis of the forms and methods of struggle, the role of the OUN in it. Used to describe the
source memoirs personnel underground organizations edge.