Дипломатія Росії в Османські імперії на зламі XVIII-XIX століть крізь діяльність В. С. Тамари та А. Я. Італінського - Мацюта, П.А. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
На основі аналізу листів В. С. Тамари (1797-1802) та А. Я. Італінського (1802-1806),
вміщених до «Архіву князя Воронцова», розкрито дипломатію Росії в Османській імперії
в кінці XVIII – початку XIX ст., яка припала на час наполеонівських війн. На основании анализа писем В. С. Тамары (1797-1802) и А. Я. Италинского (1802-
1806), помещенных в «Архив князя Воронцова», раскрыто дипломатию России в
Османской империи в конце XVIII – начале XIX вв., которая пришлась на время
наполеоновских войн. The article contains an analysis of V. S. Tamara’s (1797-1802) and A. Ya. Italinsky’s (1802-
1806) letters puplished in Prince Vorontsov’s Archive and consequently covers Russian
diplomacy in Ottoman Empire during late XVIII – early XIX century when Napoleonic wars took
place.