Українська Гельсінська спілка – засіб боротьби за права людини в Україні - Мисечко, А.І.; Захарія, С.Р. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Стаття присвячена вивченню передумов та причин виникнення такої відомої
правозахисної організації як Українська Гельсінська спілка. Маловідомими залишаються
вимоги та ідеали цієї групи, до складу якої входили переважно представники
дисиденства. Саме тому метою статті є висвітлення політичної діяльності цієї
організації. Статья посвящена изучению предпосылок и причин возникновения такой известной
правозащитной организации как Украинский Хельсинский союз. Малоизвестными
остаются требования и идеалы этой группы, в состав которой входили
преимущественно представители диссидентства. Именно поэтому целью статьи
является освещение политической деятельности этой организации. This article is devoted to the study of conditions and causes such as the well-known human
rights organization – Ukrainian Helsinki union. Not popular are requirements and ideals of this
group in the complement of which representatives of dissents. Therefore, the purpose of the
article is to highlight the political activities of the organization.