Битва князя Костянтина Острозького з татарами під Сокалем (1519 р.) - Тимів, І.М. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Висвітлено передумови, перебіг та наслідки битви польсько-українсько-литовських
військ під орудою князя Костянтина Острозького з татарським військом хана Мехмед
Ґірея І під Сокалем у 1519 році. Исследовано предпосылки, ход и следствия сражения польско-украинско-литовских
войск под руководством князя Константина Острожского с татарским войском хана
Мехмед Гирея І под Сокалем в 1519 году. The article investigates the pre-conditions, course and results of the battle between the
Polish-Ukrainian-Lithuanian army under the leadership of Prince Konstantin Ostrozhski and the
Tatars army of Khan Mehmed Girey I near Sokal in 1519.