ЯМР ¹³С дослідження нанокомпозиту – вугілля - Зиміна, С.В.; Трачевський, В.В.; Шпак, А.П.; Алексєєв, А.Г.; Ульянова, К.В.; Дегтяр, C.Є. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2009)
Методами ЯМР MAS та СР MAS ¹³С досліджено еволюцію розподілу атомів
вуглецю між функціональними групами вугілля на різних стадіях метаморфізму. Встановлено зв’язок «склад—будова—викидонебезпечність» Evolution of carbon-atoms’ distribution among functional groups in coal at
different stages of metamorphism are investigated using ¹³С NMR MAS and
СР MAS spectroscopy. The relationship between composition, structure and
outburst hazard is determined. Методами ЯМР MAS и СР MAS ¹³С исследована эволюция распределения
атомов углерода между функциональными группами угля на разных стадиях метаморфизма. Установлена связь «состав—строение—выбросоопасность».