Методика та методологія дослідження Степового Побужжя - Матвієнко, Л.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Подано характеристику основних принципів, підходів та методів, які необхідно
використовувати при вивченні Степового Побужжя. Особлива увага приділена таким
методам дослідження: діалектичний, історико-порівняльний, актуалізації, статистичний,
кількісний, метод періодизації та метод вивчення археологічних матеріалів. Представлена характеристика основных принципов, подходов и методов, которые
необходимо использовать при изучении Степного Побужья. Особое внимание уделено
таким методам исследования: диалектическому, историко-сравнительному, актуализации,
статистическому, количественному, методу периодизации и методу изучения
археологических материалов. The characteristics of the basic principles, the approaches and the methods to be used in
the investigation of the Steppe Bug region are given. The particular attention is paid to such
methods of research: dialectical, historical-comparative, updating, statistical, quantitative, the
method of the periodization and the method of study of the archaeological materials.