Джерела з історії становлення та розвитку російсько-українських відносин 1920-х рр. у фондах федеральних архівів Російської Федерації - Сокирська, В.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Вперше зроблено детальний огляд фондів федеральних архівів Російської Федерації
з проблеми російсько-українських відносин 20-х рр. ХХ ст. Привернуто увагу до
російських архівних установ, які зберігають документи з історії державного
будівництва, міжреспубліканських політичних та економічних відносин. Розглянута
специфіка документів, зроблено спробу виділити найбільш перспективні, для
дослідників окресленої проблеми, фонди. Доведено, що використання документів та
матеріалів, що зберігаються в архівах Російської Федерації, значною мірою розширює
перспективи дослідження. Впервые сделан детальный обзор фондов федеральных архивов Российской
Федерации по проблеме российско-украинских отношений 20-х гг. ХХ века. Привлечено
внимание к российским архивным учреждениям, хранящих документы по истории
государственного строительства, межреспубликанских политических и экономических
отношений. Рассмотрена специфика документов, сделана попытка выделить наиболее
перспективные для исследователей обозначенной проблемы, фонды. Доказано, что
использование документов и материалов, хранящихся в архивах Российской
Федерации, в значительной степени расширяет перспективы исследования. First made a detailed review of federal funds archives of the Russian Federation on the
issue of Russian-Ukrainian relations 20-ies of XX century. Draw attention to Russian archival
institutions to document the history of nation-building, inter-political and economic relations. The
specification document attempts to identify the most promising for researchers outlined the
problem assets. It is shown that the use of documents and materials stored in the archives of
the Russian Federation, largely expanding research prospects.