Радянський простір часів "холодної війни" в американських підручниках - Некрасова, В.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Здійснено спробу узагальнити основні факти, що стосуються радянського
простору в американських підручниках з історії. Виявлені основні підходи щодо
висвітлення СРСР в роки «холодної війни», та згадки про Україну того періоду. Осуществлена попытка обобщить основные факты, касающиеся советского
пространства в американских учебниках по истории. Выявлены основные подходы
относительно освещения СССР в годы «холодной войны», и упоминания про Украину
того периода. The main purpose of this article is to make some generalizations about the image of the Soviet space during the «Cold War»on the pages of American history books.