Російська історіографія про "західний чинник" в українській "помаранчевій революції" - Корнієнко, Н.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Здійснені узагальнення напрацювань російських істориків, політологів та публіцистів
щодо ролі зовнішнього (західного) чинника в українських президентських виборах 2004 р.
Наведені інтерпретації російської наукової думки щодо причин та механізмів впливу
країн Заходу на «помаранчеву революцію», а також рекомендації для корегування
політики РФ на пострадянському просторі. Осуществлено обобщение наработок российских историков, политологов и
публицистов о роли внешнего (западного) фактора в украинских президентских
выборах 2004 г. Приведены интерпретации российской научной мысли относительно
причин и механизмов влияния стран Запада на «оранжевую революцию», а также
рекомендации для корректировки политики РФ на постсоветском пространстве. The research of Ukrainian events in 2004 – is a new subject for academic historians. This
article is an attempt to make some generalizations about the views of Russian scientists on the
Ukrainian «orange revolution» in 2004.
The main aim of the research within this publication is to study the specifics of the Russian
perspectives towards the influence of external factors on the political events in Ukraine in late
2004 – early 2005.