Трансфер українського та польського населення 1944-1946 рр. у новітній історіографії та джерелах - Шишела, С.І. (Історичний архів. Наукові студії, 2013)
Розкрито новітню історіографію та джерела дослідження українсько-польського
трансферу населення 1944-1946 рр. Подано стислий огляд основних положень
документів, якими регулювався обмін населенням і показано розбіжності між обіцяними
правами й реальним станом справ. Раскрыто новейшую историографию и источники исследования украинско-польского
трансфера населения 1944-1946 гг. Содержится краткий обзор основных документов,
которыми регулировался трансфер населения и показаны различия между обещанными
правами и реальным положением дел. Reveals the latest historiography and sources of research of Ukrainian-Polish population
transfers 1944-1946. Filed a brief overview of the main provisions of the documents that
regulated population exchange and shows the differences between the promised rights and the
real state of affairs.